Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ


Κύριε Υπουργέ


Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ότι υποβαθμίζεται αλλά και καταργείτε Λιμενικούς Σταθμούς στην περιοχή μας. Επίσης βλέπουμε  ότι όλο αυτό γίνεται ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ πράγμα που μας ανησυχεί ιδιαιτέρως διότι δεν βλέπουμε να γίνεται το ίδιο  όσο κατεβαίνουμε προς την Αθήνα.
Αυτό  συμβαίνει για λόγους ρουσφετολογικούς  να κρατάτε τις ψήφους σας και να εξυπηρετείτε διάφoρους επιτήδειους που λειτουργούν ακόμη με παλαιοκομματικά κριτήρια.
Έτσι, δεν μπαίνετε καν στον κόπο να κλείσετε, αλλά και να υποβαθμίσετε λιμενικούς σταθμούς του κέντρου.
Να σας θυμίσουμε το γεγονός την 10/01/2014 στην περιοχή της Ζουράφα όταν Λιμενικός κατήγγειλε ότι με εντολές άνωθεν αποχώρησε από την περιοχή αυτής,προς αποφυγή θερμού επεισοδίου όταν φάνηκε στον ορίζοντα Τουρκική ακταιωρός. (φανταζόμαστε πόσα ακόμα  γίνονται αλλά δεν τα μαθαίνουμε)
Ως πότε αυτή η υποχωρητικότητα?
Επίσης ακόμη και οι αξιωματικοί που υπολόγισαν  τα κόστη του Λιμενικού  Καλλικράτη και αυτοί ακόμη εξαγοράστηκαν με κάποιο αξίωμα στις μέρες μας,όπως προαγωγές.
Σταματήστε πια να λειτουργείτε με παλαιοκομματικές μεθόδους και δείτε ότι η κατάσταση στην περιφέρεια μας είναι τραγική.
Φυσικά αξιοπερίεργο μας φαίνεται ότι ο νέος περιφερειάρχης δεν παίρνει θέση για όλη αυτήν την απογύμνωση.(Μήπως άρχισε πολύ νωρίς να ξεχρεώνει γραμμάτια προεκλογικά?)
Ζητάμε εδώ και τώρα να πάρει θέση.
Μέχρι σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχουμε από Βουλγαρία 5 κάθετους άξονες,(Καστανιές, Νυμφαίο, Εχίνος, Εξοχή, και Προμαχώνας.
Αυτό σημαίνει, αύξηση τουρισμού και αντί να ενισχύεται τις θέσεις και τα φυλάκια, εσείς τα καταργείτε.
Καταργείται το υπολιμεναρχείο Σαμοθράκης.  Από Υπολιμεναρχείο γίνεται Τμήμα
Μαρώνειας  Καταργείται.
Φανάριου Καταργείται.
Πόρτο Λάγους από Υπολιμεναρχείο γίνεται Τμήμα.
Κομοτηνή - Ξάνθη  αυτό εξυπηρετούσε τα Βαλκάνια (κάθετοι άξονες)
Άβδηρα Καταργείται (περιοχή με Αρχαιολογικό ενδιαφέρον)
Πρίνος Καταργείται (Κάθε Τουριστική σεζόν βουλιάζει από τουρίστες.)
Επίσης έχουμε την Εξόρυξη Πετρελαίου που από την μια είναι Εθνικού ενδιαφέροντος, και από την άλλη πιθανός στόχος σε περίπτωση σύρραξης με την Τουρκία. Πως θα προστατευθούνε όλα αυτά??
Λιμενικός Σταθμός Ελευθερών Καταργείται.

Περιττό να σας πούμε ότι στην Αθήνα στον Άγιο Κοσμά, εδρεύουν 120 ΟΥΚάδες χωρίς αντικείμενο και μόνο για τους λόγους που σας ανέφερα πιο πάνω (ρουσφέτια και ψηφοθηρία) και στην περιφέρεια μας να μην υπάρχει ούτε ένα παρακαλώ κλιμάκιο ειδικών αποστολών.
Σημειωτέον ότι η Κρήτη έχει τέσσερα! Και στην περιοχή μας Κανένα!!!
Το κοντινότερο δε, βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. Αν δεν γνωρίζεται καλά εκεί να ρωτήσετε να σας πουν πόσο διαρκεί έναν συμβάν και μετά θα καταλάβετε αν κάτι συμβεί στην Θράκη η όπου αλλού, αν θα προλάβουμε να αντιδράσουμε.
Ζητούμε λοιπόν ως Πατριωτικός Σύλλογος όχι μόνο να μην κλείσετε – υποβαθμίσετε τους Σταθμούς
όχι μόνο να τους ενισχύσετε με προσωπικό, αλλά και με κλιμάκια ειδικών αποστολών τον αριθμό (δυο) ένα στην Καβάλα και ένα στην Αλεξανδρούπολη διότι πρώτον η περιοχή θα νιώσει ασφάλεια και δεύτερον θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στις ορέξεις κάποιων (γειτόνων) από ανατολάς.
Σκεφτείτε μόνο για το κόμμα DEB η Άγκυρα έριξε για εξαγορά συνειδήσεων 30 εκατομμύρια euro και εμείς για 20.000 euro (ουσιαστικά είναι το χαρτομάνι και η αλληλογραφία), να μην μπορούμε να κρατήσουμε τους Σταθμούς ανοιχτούς.
Μήπως με αυτό το τρόπο παραδίδουμε την περιφέρεια μας στην αγκαλιά της Άγκυρας? Να σας θυμίσουμε επίσης ότι η Θράκη μας μπορεί κατ εσάς να βρίσκεται μακριά από την Αθήνα, αλλά είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Τέλος θέλουμε να δούμε από πλευρά σας κάποια δραστηριοποίηση διαφορετική.
Οι σύλλογοι Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας, Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση
Αλεξανδρούπολης και Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Δράμας όπου δραστηριοποιούμαστε στους κατά τόπους νομούς θα ενημερώσουμε τον κόσμο για δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις. Δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε την πατρίδα μας να γίνει ξέφραγο αμπέλι.
Όπου αδυνατεί η πολιτεία… Αναλαμβάνουν δράση οι πολίτες!!!
Στην Αρχαία Ελλάδα τα τείχη της Σπάρτης ήταν οι ίδιοι οι πολίτες της. Όταν σήκωσαν τα τείχη τότε η Σπάρτη έπεσε διότι η ασφάλεια της αφέθηκε στα τείχη.

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Άρθρο για την Παλαιστίνη

Ένοχη σιωπή από το ντόπιο και διεθνές κατεστημένο για τα γενοκτονικά εγκλήματα των Ισραηλινών στην Παλαιστίνη...
 
Τραγικές είναι οι εικόνες που μπαίνουν αυτές τις μέρες στα σπίτια μας μέσω της οθόνης της τηλεόρασης ή του Η/Υ. Αρκετά τα δραματικά μέτωπα στον κόσμο και στην περιοχή μας, με δραματικότερο αυτό της Γάζας και της σφαγής που συντελείται από τους Ισραηλινούς στους Παλαιστίνιους στο πλαίσιο μιας εθνοκάθαρσης - γενοκτονίας που έχει ξεκινήσει από το 1948. Όταν (τότε) ο ΟΗΕ είχε αποφασίσει για την δημιουργία δύο κρατών, και τελικά έγινε μόνο το ένα, το εβραϊκό. Και σήμερα, 66 χρόνια μετά, η πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής της Παλαιστίνης έχει αλλάξει ραγδαία υπέρ των Ισραηλινών και εναντίον των Παλαιστινίων. Οι Ισραηλινοί χτυπούν αλύπητα και απάνθρωπα υποδομές, ζωές και ψυχές. Βομβαρδίζουν μέχρι και παιδιά που παίζουν στις παραλίες! Χτυπούν τα παιδιά των Παλαιστινίων, όχι ως παράπλευρες απώλειες, αλλά συνειδητά για να μειώσουν αριθμητικά τις επόμενες γενιές Παλαιστινίων. "Παράπλευρη απώλεια" είναι να σκοτώσεις 200 στελέχη της Χαμάς και έναν άμαχο. Όταν βομβαρδίζεις νοσοκομεία, σπίτια (με, ή και χωρίς τις περισσότερες φορές προειδοποίηση) και σχολεία σκοτώνοντας 200 άμαχους (το 1/3 εκ των οποίων παιδιά και έφηβοι) για να χτυπήσεις (και εάν...) ένα στέλεχος της Χαμάς, είναι εθνοκάθαρση και γενοκτονία. Είναι εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Και είναι απίστευτο πως ένα έθνος, το εβραϊκό, που υπέφερε τόσα πολλά στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από τους Γερμανούς Ναζί, λειτουργεί από τότε και έπειτα - και όχι μόνο σήμερα - γενοκτονικά απέναντι σε έναν άλλο βασανισμένο λαό, τους Παλαιστίνιους. Με το πρόσχημα της "αυτοάμυνας", του "δικαιώματος στην άμυνα", δολοφονεί και εκτοπίζει μαζικά και μάλιστα σε εδάφη που δεν του ανήκουν ιστορικά, ούτε και με βάση το διεθνές δίκαιο.
 
Αλλά ποιο "διεθνές δίκαιο"; Αυτό που εφαρμόστηκε, παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, στην Κύπρο μετά την εισβολή του "Αττίλα"; Αυτό που εφαρμόστηκε στο Κοσσυφοπέδιο, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν; Ή το "δίκαιο" του ισχυρού, αντί της ισχύς του δικαίου; Ή το δίκαιο των Αμερικανών; Των Εβραιοσιωνιστών εν προκειμένω; Ποιος ΟΗΕ; Ο αμερικανοϋποταγμένος; Και οι πολιτικές ηγεσίες σχεδόν όλων των ανεπτυγμένων χωρών δεν τολμούν να βγάλουν μια καταδικαστική για τις πράξεις του Ισραήλ ανακοίνωση. Η Γαλλία δε, προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω στην αθλιότητα. Απαγόρευσε τις διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ, επιβραβεύοντας τον θύτη! Μόνο τμήματα λαών σε αυτές τις χώρες αντιδρούν σε αυτή την απίστευτη επαναλαμβανόμενη βαρβαρότητα. Αλλά η ανοχή είναι συνενοχή και φυσικά η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός...
 
Και μέσα στην Ελλάδα τι συμβαίνει; Η ίδια ένοχη σιωπή, με ελάχιστες εξαιρέσεις, στην πολιτική μας ηγεσία, στα ΜΜΕ και ειδικά στα μεγάλα κανάλια. Η ελληνική Βουλή δεν ασχολήθηκε καν με το θέμα, ενώ ακόμη και οι φιλοεβραίοι σε γενικές γραμμές Άγγλοι συζήτησαν το ζήτημα των τραγικών τεκταινόμενων στην Γάζα στην Βουλή τους, μετά από διαμαρτυρίες στις οποίες προέβησαν Βρετανοί βουλευτές. Ελάχιστα κόμματα στο πολιτικό φάσμα έβγαλαν ανακόίνωση που να καταδικάζουν ξεκάθαρα τα εγκλήματα του Ισραήλ και όχι απλά να εκφράζουν τον ...αποτροπιασμό τους ζητώντας να σταματήσει - γενικά - η αιματοχυσία, τηρώντας την πολιτική των ίσων αποστάσεων. Αλλά οι "ίσες αποστάσεις" στο συγκεκριμένο ζήτημα, στην συγκεκριμένη συγκυρία, είναι αβάντα στον γενοκτόνο θύτη. Ακόμη πιο υποκριτικά είναι τα αριστερά κόμματα (με μερική εξαίρεση το ΚΚΕ, που έστω και καθυστερημένα, μέσω δήλωσης του γραμματέα του και όχι επίσημης ανακοίνωσης, μίλησε για "εγκλήματα του Ισραήλ"). Τα οποία μονίμως επαίρονται ότι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμη και ως πρόσχημα προκειμένου να αποδομήσουν το έθνος και την οικογένεια. Στην περίπτωση της Παλαιστίνης, που είναι ο ορισμός της καταπάτησης κάθε πτυχής των πραγματικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ενός λαού που απλά θέλει να επιβιώσει και να υπάρχει στα εδάφη του, τα αριστερά κόμματα δεν μιλούν, δεν διαδηλώνουν (που το κάνουν για ...ψύλλου πήδημα αλλού), αλλά είναι στην ...αναμονή και στην ...διπλωματία... Όπως φυσικά και η ελληνική κυβέρνηση, όπως εκφράζεται και από τα δύο κόμματα που την απαρτίζουν. "Ομερτά" όλοι, υπό τον φόβο του μεγάλου αφεντικού (που λέγεται αμερικανοεβραιοσιωνισμός και όχι μόνο). Είναι ντροπή όλων τους. Και μετά, όταν θα κατασταλάξει ο κουρνιαχτός του πολέμου, θα βγαίνουν στα κανάλια και θα μιλούν για "δημοκρατία", "ανθρώπινα δικαιώματα" και όλα τα γλυκανάλατα, χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα, ψευτοπροοδευτικά κλισέ. Μέχρι την επόμενη φορά που το Ισραήλ πάλι θα κρίνει ότι πρέπει να ενεργοποιήσει το "δικαίωμα της αυτοάμυνας" και να συνεχίζει να ξεκληρίζει υποδομές και ζωές Παλαιστινίων...

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

20/07 Ημέρα μνήμης και τιμής του ήρωα Δημήτρη Τσαμκιράνη

Σήμερα 20/07/2014 στις Ελευθερές Καβάλας ο σύλλογός μας παρευρέθηκε στην τελετή μνήμης του ήρωα της Κύπρου Τσαμκιράνη Δημήτριου για να καταθέσει στεφάνι προς τιμήν του.

ΔΕΑ (ΚΔ) ΤΣΑΜΚΙΡΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α! ΜΟΙΡΑ ΚΥΠΡΟΣ '74



Ο Έφεδρος Ανθυπολοχαγός ("Σήμερα ΛΟΧΑΓΟΣ")Δημήτριος Τσαμκιράνης, με καταγωγή από τις Ελευθερές Καβάλας, γεννήθηκε το 1953 και σκοτώθηκε στην Κύπρο στις 22 Ιουλίου του 1974, στα τραγικά γεγονότα της εισβολής, κατά τρόπο που μόνο θλίψη γεμίζει. Ξεκίνησε τις γυμνασιακές του σπουδές στην Καβάλα και στην συνέχεια τις ολοκλήρωσε με υποτροφία στις ΗΠΑ όπου και σπούδασε. Τον Απρίλιο του 1973 διέκοψε τις σπουδές του για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στις δυνάμεις καταδρομών. Μετά από δική του επιλογή συμμετείχε στην στρατιωτική αποστολή με προορισμό την Κύπρο, ώστε μαζί με άλλους συντρόφους του, να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ματωμένη γη της Κύπρου, αμέσως μετά την τουρκική εισβολή στο μαρτυρικό νησί τον Ιούλιο του 1974. Μαζί με λοκατζήδες της Α Μοίρας Καταδρομών Μάλεμε Χανίων και μία διμοιρία της Γ Μοίρας Καταδρομών από όλη την Ελλάδα, ο Δημήτρης Τσαμκιράνης συμμετείχε στην αεραποβατική επιχείρηση μεταφοράς προσωπικού, με αεροσκάφη τύπου NOR-ATLAS της πολεμικής αεροπορίας, από την Ελλάδα στην Κύπρο, τη νύχτα της 21ης-22ας Ιουλίου 1974. Η όλη επιχείρηση είχε σκοπό την ενίσχυση των σκληρά μαχόμενων Ελλαδικών και Κυπριακών δυνάμεων κατά των Τουρκικών δυνάμεων εισβολής Αττίλας 1 και Αττίλας 2. Η επιχείρηση αυτή είχε ονομαστεί "ΝΙΚΗ" και χαρακτηρίστηκε, τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον ξένο τύπο, ως επιχείρηση αυτοκτονίας. Στη διάρκεια της επιχείρησης εβλήθησαν όλα τα αεροσκάφη, από φίλια και εχθρικά πυρά και καταρρίφθηκε ένα, με συνέπεια να βρουν φρικτό θάνατο όλοι οι επιβαίνοντες σ' αυτό. Είκοσι επτά λοκατζήδες και τέσσερις αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας καθώς και δύο λοκατζήδες από άλλο αεροσκάφος, έχασαν την ζωή τους την αποφράδα εκείνη νύχτα. Και δυστυχώς στο στρατιωτικό αεροσκάφος που κατερρίφθη λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, επέβαινε και ο Δημήτρης Τσαμκιράνης.Ο Δήμος Ελευθερών τιμώντας το ήθος, τον ηρωισμό και την γενναιότητα του έφεδρου ανθυπολοχαγού - και κατ' επέκταση όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους για τους αγώνες της πατρίδας - ανήγειρε στη μνήμη του, στην ιδιαίτερή του πατρίδα, στο Δημ. Διαμέρισμα Ελευθερών, μαρμάρινο μνημείο, ενώ στον ίδιο χώρο κατασκεύασε και ένα ανοιχτό θέατρο που φέρει το όνομά του. Τα εγκαίνια είχε κάνει την 1η Αυγούστου του 2004 ο τότε Αρχηγός του Γ.Ε.Σ. αντιστράτηγος Νικόλαος Ντούβας, που εκείνη την μοιραία νύχτα ήταν μαζί με τον Δημήτριο Τσαμκιράνη στην ίδια αποστολή. To 2008 τριάντα τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά τα θλιβερά γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και τον αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού, ο Δημήτρης Τσαμκιράνης ένας αγωνιστής, ένας πατριώτης, ένας άνθρωπος που σε ηλικία 21 ετών αψήφησε τον κίνδυνο και έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία της πατρίδας και θυσιάστηκε γι' αυτήν, "επέστρεψε" στη γενέτειρα του. Αναγνωρίστηκαν τα οστά του με την μέθοδο του DNA και η Καβάλα τον κήδεψε στις 09/02/2008 με όλες τις τιμές που του άξιζαν.

http://www.pseed.gr/