Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Αγαπητοί Έλληνες,

Σήμερα όπως είχαμε προαναγγέλλει άλλωστε και όπως έχει γίνει πλέον «έθιμο» για τον σύλλογο μας, βρεθήκαμε στην Παρέλαση της Πόλης μας. Όλα ήταν όμορφα και οι πολλές  Ελληνικές Σημαίες κυμάτιζαν περήφανα. Αυτοί που έκλεψαν όμως την παράσταση και τις εντυπώσεις ήταν ο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» που ήταν μπροστάρης σε κάποιο σύλλογο, νομίζω στον Πελοποννησίων. Πραγματικά ο κόσμος ενθουσιάστηκε και χειροκρότησε και επευφημούσε δυνατά….. ανατριχίλα …… κάποιοι από εμάς δάκρυσαν και πώς να μην το κάνουν άλλωστε, αφού από μπροστά τους περνούσε ο Στρατηγός της απελευθέρωσης του Έθνους.

Ακόμη πιο όμορφα αισθανθήκαμε όταν περνούσαν από μπροστά μας τα πιτσιρίκια κάθε συλλόγου που ήταν ντυμένα με στολές παραδοσιακές κάθε τόπου. Ξέρετε για ποια λέω, για εκείνα που είναι σαν τα μπιμπελό που βάζαμε κάποτε στις παλιές μας τηλεοράσεις, εκείνα που με το ζόρι περπατάνε, αλλά και τα άλλα που είναι μέχρι έκτη δημοτικού. Μικρές Σουλιωτοπούλες και Ηπειρώτισσες, Ποντιόπουλα και Τσολιαδάκια και Κριτικόπουλα και Θαλασσοπαίδες Νησιωτόπουλα και Θρακοπούλια, όλα να τα «πιείς» στο ποτήρι. Πώς να μην χαμογελάσει η ψυχή του Έλληνα όταν βλέπει το μέλλον του να περνάει λαμπρό από μπροστά του.

Πρέπει λοιπόν να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους παρελαύνοντες γιατί ήταν άψογοι. Μπράβο και στους δασκάλους των μικρών μας Ελληνοπαίδων που είχαν το χαμόγελο στα χείλη.

Μοναδική «μαύρη» στιγμή ήταν η παρουσία του προσωρινού δημάρχου, του τούρκο – λαθροέποικο – λάγνου Κωστή Σιμιτσή. Απορήσαμε όλοι μας με την παρουσία του στην Ελληνική μας παρέλαση. Μάλλον θα μπερδεύτηκε ο καημένος, καθώς θα νόμισε ότι θα παρελάσουν τα μογγολικά στρατεύματα με τα περήφανα μεμέτια, τους γραικύλους και τους οσφυοκάμπτες πολίτες, πολιτευόμενους και πολιτικούς. Το καλύτερο από όλα όμως συνέβη όταν μετά τη λήξη της παρέλασης, τον περιμέναμε στην έξοδο των επισήμων, αλλά ως κοτόπουλο που τρέχει με κομμένο κεφάλι, διέφυγε πανικόβλητος από άλλη έξοδο……. 

Μάλιστα κυρίες και κύριοι, τον φυγάδευσαν για να μην ξευτιλιστεί ο προσκυνημένος στον Αττίλα προσωρινός δημαγωγάκος.
Ας είναι, έτσι και αλλιώς τα «ψωμιά» του στην Δημαρχία έχουν τελειώσει και το γνωρίζει και ο ίδιος. Όσες δημοσκοπήσεις και να πληρώσει, όσα γκάλοπ και αν κάνει από μόνος του, που τον δείχνουν πάντα πρώτο και με διαφορά, η πορεία του προς την κάθοδο, είναι διαγεγραμμένη. Αυτός και οι όμοιοι του δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι ο κόσμος δεν τρώει πλέον κουτόχορτο. Πάντως έχουμε όλοι μας μια απορία ρε παιδιά …. 

Κύριε Σιμιτσή, τι είναι αυτό που δεν έκανες τα 8-9 χρόνια που είσαι Δήμαρχος και θες να το κάνεις τώρα; Κάποτε όλα τελειώνουν, ακόμη και επιτυχημένος να ήσουν…. Έλεος πια μαζί σου. Τέλος πάντων …..


Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και καλή λευτεριά στην Πατρίδα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: