Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου 28/11/13


ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Με αφορμή τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης μας στην εφημερίδα  «εβδόμη»  και που αφορούν την διαμαρτυρία για τον Μεντρεσέ, θα θέλαμε να δηλώσουμε πρώτα από όλα πως, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της νεοεμφανιζόμενης κίνησης πολιτών «Γενιάς της Ταυτότητας» και την προσπάθεια της στο θέμα της ανάδειξης των Οθωμανικών Ιερατείων. Η διαμαρτυρία τους αυτή μας βρίσκει κάτι παραπάνω από σύμφωνους, όπως και σε οτιδήποτε αναγράφετε στο πανό τους. Χαιρετίζουμε την κίνηση, επίσης από τους ίδιους, για την ανάδειξη του περιοδικού  που τείνει να γίνει προαγωγός των νεαρών Ελληνίδων κορασίδων, κάτι για το οποίο όμως δεν είναι της ώρας να σχολιάσουμε.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα δε που η Πατριωτική Κίνηση Καβάλας κατάφερε να κάνει τους πολίτες της πόλης μας να καταλάβουν τους κινδύνους που διατρέχουμε ως Έθνος και να δραστηριοποιηθούν, αντίθετα με τα όσα ευαγγελίζονται ο κύριος Δήμαρχος και το περιβάλλον του.

Κάπου εδώ όμως θα πρέπει να σταθούμε στα όσα αναφέρει ο κύριος Σιμιτσής, ο οποίος δείχνει να μην αντιλαμβάνεται πως τα θέλω και τα πρέπει των Καβαλιωτών, δηλαδή το κοινό αίσθημα το οποίο και προκαλεί, δεν συμβαδίζει με τα δικά του.

Ο δήμαρχος μας λοιπόν, από το εξωτερικό οπού βρίσκεται, μας κουνάει το δάκτυλο ως άλλος δικτάτωρ, λέγοντας μας ούτε λίγο ούτε πολύ να καθίσουμε φρόνιμα γιατί αλλιώς ….. Μας προειδοποιεί δε πως εξαντλήθηκε η υπομονή του με όλους εμάς οι οποίοι είμαστε αντίθετοι στον Μεντρεσέ, χωρίς να αναρωτιέται πόση ακόμη υπομονή έχει απομείνει σε εμάς, για τα χρόνια της ανίκανης και κενής εξουσίας αυτού και των γύρων του.

Θα πρέπει να γνωρίζετε κύριε δήμαρχε πως οι εποχές των ανεύθυνων και μη κρινόμενων πολιτικάντηδων, έχει προ πολλού παρέλθει και αν νιώθετε εξαντλημένος, όπως εσείς ο ίδιος δηλώνετε, τότε σας ζητούμε ευθέως και εμείς με την σειρά μας, να παραιτηθείτε και να μην ξανακατεβείτε ως υποψήφιος. Σας δόθηκε η ευκαιρία να βάλετε και εσείς το «λιθαράκι» στην πόλη μας, αλλά εσείς ρίξατε μια μαύρη πέτρα και την χαντακώσατε. Ο κόσμος, αν ποτέ σας μνημονεύσει , θα σας θυμάται ως δήμαρχο των τούρκων. Δεν είσαστε δήμαρχος του Ερζερούμ, αλλά της Καβάλας κύριε Σιμιτσή και θα πρέπει να μάθετε να ακούτε τις φωνές των συμπολιτών σας.
Φωνές οπού σας ζήτησαν να τους παραδώσετε μετά από δική μας αίτηση τον αριθμό απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την αναστήλωση του Μεντρεσέ και ακόμη περιμένουν.

Εμείς σας προκαλούμε και σας προσκαλούμε σε έναν ανοικτό δημόσιο διάλογο με δημοκρατικές διαδικασίες, σε μια αίθουσα όπου από την μία μεριά θα κάθονται όσοι δεν επιθυμούν τον Μεντρεσέ και τα Οθωμανικά ιερατεία και από την άλλη θα κάθεστε όλοι εσείς που είσαστε υπέρ. Θα καταθέσουμε τα επιχειρήματα μας και ο διάλογος θα είναι ανοικτός στις τοπικές τηλεοράσεις και τα άλλα ΜΜΕ. Θα υπάρχουν δημοσιογράφοι που θα επιλέξουμε και οι δύο πλευρές και στο τέλος θα απαντήσουμε στα ερωτήματα των συμπολιτών μας. Τέλος θα γίνει δημοψήφισμα και κριτής μας θα είναι ο Καβαλιώτικος λαός.

Ιδού κύριε Σιμιτσή, αυτή είναι η επίσημη πρόταση μας. Τολμάτε να την δεχτείτε; Η μήπως τελικά είναι η ιδία η Δημοκρατία που σας τρομάζει;

Εκ της Γραμματείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: