Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

*ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ* .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

2 Οκτωβρίου 2013 στις 7:10 μ.μ.

Κατά την χθεσινή ημέρα και ώρα 11.00 το πρωί, ακούσαμε να χτυπάνε οι σειρήνες μετά από προγραμματισμένη άσκηση, η οποία είχε ανακοινωθεί από τα ΜΜΕ. Καταλαβαίνουμε όλοι οτι υπό πραγματικές συνθήκες και στους δύσκολους καιρούς που έχουμε εισέλθει, οτι αν παραστεί η ανάγκη, όταν χτυπήσει η σειρήνα θα πρέπει ο κόσμος να μεταφερθεί στα καταφύγια. Φυσικά, υπεύθυνοι για την μεταφορά τους είναι η πολιτική προστασία και ο κόσμος που έχει εκπαιδευτεί, αν έχει εκπαιδευτεί, ώστε να τους οδηγήσουν στα ασφαλή αυτά μέρη. Όμως δέν γνωρίζουμε, το που βρίσκονται αυτά τα μέρη και αν πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε, να διασφαλίσουμε την σωστή διαβίωση και τις ανάγκες αυτών των ατόμων που θα βρίσκονται μέσα για όσο θα χρειαστεί.


Για τι καταφύγια μιλάμε; Για αυτά που είναι χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση, τροφή, σκεπάσματα, και γεμάτα από αράχνες και αρουραίους; Αναρωτιόμαστε λοιπόν αν έτσι όπως είναι, κάτω από αυτές τις συνθήκες, πληρούν τις προδιαγραφές; Μήπως έστω και τώρα είναι σωστό να βάλουμε κάποιες προτεραιότητες ώστε, να κάνουμε μια καλή αρχή από σήμερα; Τα λιγοστά γνωστά καταφύγια που γνωρίζουμε πως υπάρχουν, είναι τα υπόγεια του Πολυκλαδικού και του Τεχνικού λυκείου, στην περιοχή των παλαιών Σφαγείων, δηλαδή κάτω από το παλιό νοσοκομείο, στα περιοχή των Ποταμουδίων, (κρατώντας όμως μια επιφύλαξη πως ίσως το έχουνε σφραγίσει) και διάφορα διάσπαρτα υπόγεια οικοδομών.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να κάνουμε και μια ακόμη παρατήρηση. Θα θέλαμε να μας επισημάνετε ποιός έχει ή αν υπάρχει προτεραιότητα στην χρησιμοποίηση αυτών των καταφυγίων. Αν για παράδειγμα συμβεί ή υπάρξει κίνδυνος ενός βομβαρδισμού από εχθρικά αεροπλάνα. Είναι αρκετές οι κλίνες και τα τρόφιμα, ώστε να καλύψουν τους κατοίκους όλης της πόλης; Αν ναί, αλλά ακόμη και αν όχι, θεωρείτε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα αν τα καταφύγια αυτά καταληφθούν από ξένους και φόβος πως δεν θα υπάρχει χώρος για τους γηγενείς; Έχετε σκεφτεί καθόλου αυτό το ζήτημα; Αντιλαμβανόσαστε, ακόμη και εσείς πως, σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα, διότι θα είναι άδικο να έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας για τους παράνομους και μη ξένους, αλλά όχι για τους Ελληνες.


Αν όπως λέτε, ενδιαφέρεστε για την ανθρώπινη ζωή, δείξτε επιτέλους και το ανάλογο ενδιαφέρον έστω και σήμερα. Διότι ως Έλληνες, έχουμε την κακή νοοτροπία της προχειρότητας καθώς λειτουργούμε πάντοτε την τελευταία στιγμή και μόνον αφού έχει συμβεί ένα άσχημο γεγονός. Τότε μόνον ψάχνουμε να βρούμε τον ή τους υπαίτιους, αφού πιθανόν θα πρέπει να θρηνήσουμε και θύματα. Εμείς λοιπόν πιστεύουμε πως ....

*ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ* . (Ιπποκράτης ο Κώος , 460 - 370 π.χ.) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: