Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 7/9/2013


Περί του "νόμιμου" παρ΄εμπορίου.

Στην παραλιακή ζώνη της πόλης μας ο Δήμος Καβάλας έδωσε άδεια ώστε να στηθούν περίπτερα για την έκθεση βουλγαρικών προϊόντων, για χάρη μιας εκδήλωσης στο όνομα της Ελληνοβουλγαρικής φιλίας. Με λύπη μας όμως διαπιστώσαμε ότι οι Βούλγαροι βρήκαν την ευκαιρία και αντί να εκθέσουν απλώς τα προϊόντα τους, εκμεταλευόμενοι το γεγονός τα πουλούσαν και φυσικά χωρίς να δίνουν απόδειξη. Όπως ήταν λογικό την επομένη μέρα το θέμα συζητήθηκε από τους καταστηματάρχες της πόλης και ενώ δόθηκε η εντύπωση ότι θα σταματούσαν την έκθεση, τελικώς συνέχισαν "νομιμοποιώντας" το παρ΄εμπόριο.

Ως πατριωτική κίνηση Καβάλας είναι φυσικό πως όλο αυτό το παρ΄εμπόριο που έχει καταντήσει "τσίρκο" μας βρίσκει αντίθετους. Έχουμε χορτάσει από ελληνοβουλγαρική φιλία από τα παλαιά χρόνια, με τις εκατόμβες σφαγιασμένων νεκρών στην πόλη μας και σε ολόκληρη την Αν.Μακεδονία και Θράκη του 1912-1913 και 1942-1944. Ιδιαίτερη σημασία έχει για εμάς να μάθουμε ποιός είναι αυτός ο ανόητος ή "βαλτός" που προωθεί τέτοιες ενέργειες στην πόλη μας. 

Καθώς λοιπόν τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε όλο και περισσότερο να έρχονται στην Καβάλα επιμελητήρια από Τουρκία και Βουλγαρία, μας μένει μόνο να δούμε από την Αλβανία και τα Σκόπια. Δηλαδή από όλους όσους εποφθαλμιούν εις βάρος της πατρίδος μας. Έτσι και αλλιώς καταντήσαμε τριτοκοσμική χώρα, αλλά και εσείς του Δήμου και του επιμελητηρίου Καβάλας το επιβεβαιώνετε με κάθε ευκαιρία. Το έχουμε "καημό" να βλέπαμε να συναλλάσσονται στην Δημαρχία και να κυκλοφορούν στην πόλη  Ευρωπαίοι επιχειρηματίες ή έστω τουρίστες. Μα είναι δυνατόν να έχετε καταντήσει την πόλη μας σκουπίδι των Βαλκανίων?

Δεν υπάρχουν σχόλια: