Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Περί – Αστικού Δάσους και περί της προστασίας του.




 Του Κώστα Τόνιου (Προέδρου της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας)


Είναι σε όλους γνωστό ότι ως σύλλογος δεν αρκούμαστε στα λόγια, αλλά εκφραζόμαστε κυρίως με πράξεις. Πράξεις οι οποίες δίνουν σε όλους το παράδειγμα προς μίμηση. Είναι επίσης γνωστή η ευαισθησία μας, εκτός των Ελλήνων και των Εθνικών θεμάτων οπού είναι και η μεγαλύτερη, στα ζώα και το περιβάλλον.

Στα πλαίσια λοιπόν τούτης της ευαισθησίας μας, διοργανώσαμε έναν περίπατο στο περιαστικό δάσος της πόλης μας. Ο περίπατος αυτός περιελάμβανε της περιοχές από την Άσπρη Άμμο (στρατόπεδο 387 ΠΑΠ) έως και τον Σταυρό του Αμυγδαλεώνα οπού διαπιστώσαμε πως, τα πουρνάρια έχουν φτάσει σχεδόν στο ύψος των πεύκων. Αυτό μας κάνει να σκεφτόμαστε πως από το αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας, ίσως να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά όπως τότε, με τα τραγικά συμβάντα του 1985 που θα θυμόμαστε για πάντα όσοι τα ζήσαμε.

Οφείλουμε δε να σας θυμίσουμε πως στην δεκαετία του 1990, το δασαρχείο είχε διοργανώσει ομάδες αντιπυρικής προστασίας και τις είχε καταμερισμένες ως ¨Συνεργεία Περιοχής¨  της Καβάλας των Αμισιανών και της Εξοχής και αλλού. Αυτά, είχαν στην ευθύνη τους συγκεκριμένες περιοχές αντιπυρικής ζώνης οπού καθάριζαν τα δάση από τα πουρνάρια και τα χόρτα. Έτσι γινόταν σωστή πρόληψη  και αποφεύγονταν οι πυρκαγιές. Ακριβώς λοιπόν επειδή έκτοτε δεν είδαμε να γίνετε κάτι ανάλογο από τον Δήμο Καβάλας, κρούουμε τον ¨Κώδωνα του Κινδύνου¨ στις Δημοτικές Αρχές.

Γνωρίζουμε επίσης πως το Υπουργείο Εσωτερικών, διέθεσε κονδύλι 18,4 εκατ. ευρώ σε ολόκληρη την επικράτεια, εκ των οποίων τα 188.000 στον Δήμο Καβάλας. Όμως διαπιστώνουμε με λύπη μας πως, για τον συγκεκριμένο σκοπό δεν έχει διατεθεί ακόμη ούτε σέντ.

Εμείς σας εφιστούμε την προσοχή καθώς βρισκόμαστε στην μέση της καλοκαιρινής περιόδου οπού ο κίνδυνος για πυρκαγιά είναι άμεσος και αυξάνετε συνεχώς. Για αυτό τον σκοπό θέτουμε στην διάθεση σας έως και 10 (δέκα) άνδρες εθελοντές προς βοήθεια σας.

Μοναδικός σκοπός μας πάντοτε είναι η προστασία της πόλης και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
Για την Πατρ. Κίνηση,
εκ της Γραμματείας,  
Ίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: