Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Μια άλλη προσέγγιση για τους ¨αδιάφορους¨ συμπολίτες μας…



Οι σύγχρονοι Έλληνες, και συμπολίτες μας, δεν νομίζω πως είναι ηλίθιοι και για αυτό δεν ξεχύνονται στους δρόμους. Έχω την εντύπωση πως μάλλον είναι φοβισμένοι καθώς δεν έμαθαν να είναι αυθόρμητοι. Οι παλαιότεροι ξέμαθαν ή βαρεθήκαν, αλλά προπάντων κουράστηκαν από το να διαμαρτύρονται συνεχώς και ασκόπως μια ζωή με πορείες και διαμαρτυρίες κομμάτων και τώρα πλέον δεν έχουν και ποιόν να εμπιστευτούν. Ίσως δεν έμαθαν ποτέ να βασίζονται στις δικές τους δυνάμεις, αλλά πάντοτε σε άλλους. Αυτά βέβαια δεν αποτελούν δικαιολογίες για αυτούς και είναι απλώς μια διαπίστωση και μια σκέψη μου που πολύ πιθανόν να είναι και λάθος.
Έχουν ίσως ακόμη μια τελευταία ελπίδα στην έννομη τάξη και στον μηχανισμό του Κράτους και δίνουν πιθανόν και μια ευκαιρία στην ΧΑ. 

Ακόμη και αριστεροί τάσσονται μαζί της και αυτό δεν αποτελεί για μένα φαινόμενο, αλλά αυτονόητο γεγονός. Δεν μπορούν ακόμη και αυτοί, δηλαδή οι αριστεροί, να εμπιστευτούν κάποιον που τους ¨τραβάει¨ πέραν από το αυτονόητο που είναι η εαυτόν επιβίωση. Όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις ¨τους¨, συμβαίνει το αναπόφευκτο και κατ΄εμέ το αυτονόητο, δηλαδή η άνοδος του Εθνικισμού. Δεν είναι απαραίτητο όλοι να έγιναν ξαφνικά Εθνικιστές, αλλά είναι κατανοητός ο φόβος και η ανασφάλεια από την μία και η αγανάκτηση τους από την άλλη, ένα επικίνδυνο μίγμα. Αυτό δίνει την δυναμική στην ΧΑ. Το πρόβλημα είναι πως αυτή η άνοδος δεν είναι καθόλου σεβαστή από τους ¨συστημικούς¨ και μεταφράζεται όπως επιθυμούν οι ίδιοι. Για αυτό άλλωστε και την διαφημίζουν δυσφημίζοντας την.

Εδώ λοιπόν συμβαίνουν τα εξής, ή είναι πολύ βλάκες και δεν ξέρουν ότι φέρνουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουν λόγο και του πανικού τους, ή το κάνουν επίτηδες για να αποφύγουν να ξανακυβερνήσουν, ή ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν, σύμφωνα με τις εντολές που έχουν πάρει.

Ότι και να είναι από όλα αυτά ή και κανένα, νομίζω πως έχουμε πολλά ακόμη να δούμε να γίνονται σύντομα σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και να βιώσουμε ακόμα περισσότερα. Πραγματικά εύχομαι σε όλους μας να έχουμε Υγεία και ΥΠΟΜΟΝΗ και να εξοπλιστούμε με Εθνική υπερηφάνεια, αλληλεγγύη και αλληλοκατανόηση, όπως και θεληση για αγώνα. Καλό κουράγιο Αδέλφια.  

ΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: