Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγάλη τιμή για τον Σύλλογο μας.


Δύο ιστορικά κειμήλια


Δύο Ελληνικές σημαίες κειμήλια από τις χαμένες πατρίδες, κρατούσαν προχθές στα χέρια τους άνθρωποι της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας και ενημέρωναν τον κόσμο για την ιστορία τους. Η δεξιά σημαία στη φωτογραφία, ραμμένη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και ίσως αναρτημένη σε κάποιο Ελληνικό κτίριο, ήλθε στην Ελλάδα με κάρο προσφύγων, οι οποίοι μάλιστα
στην περιοχή της Θράκης, την είχαν απλωμένη πάνω στο κάρο για να αναγνωρίζεται από τους Έλληνες στην αναμπουμπούλα της ανταλλαγής των πληθυσμών.

Η δεύτερη αριστερά, έχει γνωστή ταυτότητα. Ράφτηκε το 1903 και αποτελούσε για χρόνια το Ελληνικό σύμβολο της γνωστής Ζωγραφείου Σχολής. Το 1910, σκέπασε μια μικρή μαθήτρια της Σχολής, όταν αυτή κατά τη διάρκεια Εθνικής γιορτής απήγγειλε το ποίημα "Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς"!

Και τα δύο αυτά κειμήλια, προσφέρθηκαν από την κόρη της Άννας Δημητριάδου (1905 - 2003), παρούσα στην Μικρασιατική Τραγωδία, στην Πατριωτική Κίνηση Καβάλας, με σκοπό να τις διαφυλάξουν και να τις προστατεύσουν.
ΥΓ.... Το όρθρο ανήκει στην τοπική εφημερίδα ¨ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ¨  οπου και αναρτήθηκε πρώτα. Για αυτό και την ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Οφείλουμε όμως να απαντήσουμε στο δικό της σχόλιο το οποίο με λίγα λόγια λέει πως έγινε πολύ κακό για το τίποτα όσον αφορά την διαμαρτυρία του συλλόγου μας και την επίσκεψη μας στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.


Έτσι λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζεται πως πρώτον αποκομίσαμε τα θετικά σχόλια των κατοίκων πετυχαίνοντας  παράλληλα και τον αφυπνισμό τους έπειτα από την αναγκαία ενημέρωση περί των σημερινών γεγονότων στην πόλη μας και στον κόσμο, από τα μέλη μας. Δεύτερον και εξίσου σημαντικό ειναι η δωρεά των σημαιών που έγινε από την συγκεκριμένη Κυρία και αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεται η εφημερίδα. 
Εμείς ως σύλλογος, σε καμία περίπτωση δεν βλέπουμε με κακό μάτι αυτό το σχόλιο αλλά ούτε και άλλα καθώς η εφημερίδα ειναι αξιόλογη και αξιόπιστη και είναι από τις λίγες που έχουν το θάρρος και το θράσος κατά περιπτώσεις, να αναφερθούν σε φλέγοντα ζητήματα για την ζωή της πόλης. Κάτι που οι πιο πολλοί δεν τολμούν να διανοηθούν να αγγίξουν. 
Όσο για τα σχόλια γενικότερα, ειναι όλα καλοδεχούμενα αρκεί να ειναι καλοπροαίρετα και να μην προσβάλουν ούτε εμάς ως πρόσωπα αλλά πόσο μάλλον δε, τις έννοιες του Έθνους και της Πατρίδος που για εμάς ειναι απολύτως ιερές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: