Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο απόηχος της χθεσινής εκδήλωσης των Ιμίων

Πάρα πολύ ομαλά κύλησε η εκδήλωση μνήμης των Ιμίων και μπορεί άνετα να θεωρηθεί ως μεγαλειώδης για τα δεδομένα της Καβάλας η χθεσινή πορεία και  συγκέντρωση. Η επιτυχία της εκδήλωσης δεν οφείλεται μονάχα στην καλή οργάνωση της από μέρους μας. Οφείλεται κυρίως σε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Είναι ιδιαίτερη η τιμή και βαθύτατη η συγκίνηση που νιώθουμε όλοι μας σήμερα, από την συμμετοχή των συλλόγων και των οργανώσεων με την άψογη παρουσία, τους φλογερούς και γεμάτους από νόημα λόγους τους, όπως και με την κατάθεση των στεφάνων.

Οι συμμετέχοντες σύλλογοι και οργανώσεις που πήραν μέρος και θα αναφέρουμε αναλυτικότερα πιο κάτω, ήταν κόσμιοι καθ΄όλη την διάρκεια της εκδήλωσης και σεβάστηκαν πλήρως όλες τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο σύλλογος μας για την ομαλή διεξαγωγή της. Κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα καθώς δηλώνει από μέρους τους τον σεβασμό προς την πόλη και τα πρόσωπα μας, προς τον σύλλογο μας γενικότερα αλλά κυρίως προς τους τρείς αθάνατους Ήρωες μας. Αυτό φανερώνει φυσικά και το κύρος του Έλληνα Εθνικιστή και Πατριώτη που αποδεικνύετε περίτρανα από όλα τα παραπάνω.

Προς όλους αυτούς λοιπόν, είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες. Πιο αναλυτικά, μας τίμησαν με την παρουσία τους η Θασιακή Δύναμη, οι Ανένταχτοι Πατριώτες- Τομέας Βορείου Ελλάδος, οι Εθνικιστές Θεσσαλονίκης – Μακεδονική Φάλαγγα, οι Εθνικά Σκεπτόμενοι Έλληνες Πολίτες, οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ¨Ενδοχώρα¨, Αυτόνομοι Πατριώτες Μακεδονίας όπως και πάρα πολλοί ακομμάτιστοι Πατριώτες ανάμεσα μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους γονείς και τους συγγενείς των δικών μας παιδιών του Θεοδώρου Κάργα και του Γιάννη Χαλκίδη που ήταν κοντά μας σε όλη την διάρκεια.

Όποιος ήταν εχτές μαζί μας θα βίωνε την δυναμικότητα, θα ένιωθε τον παλμό και θα έβλεπε την αποφασιστικότητα στα πρόσωπα όλων των παρευρισκομένων. Σίγουρα κανείς μας δεν θα ξεχάσει το ανθρώπινο ποτάμι από τις γαλανόλευκες που κυμάτιζαν ανέμελα, ούτε τις Ελληνικές ψυχές που γέμιζαν ζωή στους δρόμους της πόλης μας.


Είχε ξαναγίνει πορεία στην πόλη και ήταν μόλις πρίν από μερικές εβδομάδες όταν από μόνοι μας ως οφείλαμε, περπατήσαμε την πόλη μας και ψάλαμε την ¨Μακεδονία Ξακουστή¨ και τον Εθνικό μας ύμνο. Μα το χθεσινό ήταν κάτι πρωτοφανές, αφού πρώτη φορά στα χρονικά η πόλη μας σειόταν στην κυριολεξία από τις φωνές των ένθερμων Ελληνοπαίδων.

Οι περί των τετρακοσίων και πλέον Ελληνόψυχων που έδωσαν το παρόν, τίμησαν με την παρουσία τους τους αθάνατους αδελφούς μας. Αυτά που δεν πρέπει να ξεχαστούν σίγουρα είναι πως η εκδήλωση έχει πλέον θεσμοθετηθεί και πως για πρώτη φορά σε ολόκληρη την Πατρίδα μας, οι ψυχές των παλικαριών μας εξαγνίστηκαν καθώς το ίδιο πρωί τελέστηκε μνημόσυνο και μοιράστηκαν κόλλυβα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο παλιό στρατόπεδο της πόλης, από το γυναικείο τμήμα του συλλόγου. Θα ακολουθήσουν συντόμως τα βίντεο από την εκδήλωση όπως και από την τελετή στον Ιερό Ναό.

Ας είναι οι ψυχές τους για πάντα αναπαυμένες και οι μνήμες τους χαραγμένες στο μυαλό μας.

Καραθανάσης, Βλαχάκος, Γιαλοψός.
 ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

Εκ της γραμματείας της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: