Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Στήριξη Ερντογάν στα Σκόπια- «Δεν καταλαβαίνω τη στάση της Ελλάδας» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός

Στο πλευρό των Σκοπίων, όπως και αναμενόταν άλλωστε, τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ΠΓΔΜ. O Ερντογάν χαρακτήρισε ως «Ακατανόητη» την άρνηση της Ελλάδας να αποδεχτεί τη λεγόμενη συνταγματική ονομασία της ΠΓΔΜ.

Με δηλώσεις του στο Σκοπιανικό αεροδρόμιο, το οποίο διαχειρίζεται εταιρεία τουρκικών συμφερόντων, ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι: «Η «Μ...» έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα, με το οποίο έγινε ανεξάρτητο κράτος. Η ελληνική θέση είναι για εμάς ακατανόητη και άδικη. Δεν κατανοούμε τη λογική ονομασιών με το πρόθεμα «άνω», «κάτω», «βόρεια» κλπ... Ζούμε σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, στον οποίο πρέπει να επικρατήσει η ειρήνη και η κατανόηση».

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, από την πλευρά του και εμφανώς ικανοποιημένος για όσα άκουσε από τον Τούρκο ομόλογό του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Τουρκία για την ηθική στήριξη που παρέχει για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ αλλά και για την υποστήριξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων ώστε να προστατευθεί η ταυτότητα και το συνταγματικό όνομα της «Μ...».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: