Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΡΙ ΡΩΜΑΙΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ !!!

Για όσους μελετούν την ανθρώπινη ιστορία γενικότερα μπορώ να πω με σιγουριά πως αντιλαμβάνονται ότι δέν επαναλαμβάνεται απλώς όπως έχω ξαναπεί κατά το παρελθόν αλλά την επαναλαμβάνουν. Ο κόσμος είναι πανικόβλητος καθώς τον βαραίνουν οι αλλεπάλληλοι φόροι και οι εχθροί από γύρω αλλά και μέσα στη χώρα πολλαπλασιάζονται. Έτσι λοιπόν, η σημερινή κατάσταση της Ελλάδος θυμίζει κατά πολύ το χάλι της Ρώμης στον 4ο και 5ο αιώνα και το τέλος της.


Οι τοπικοί Βασιλείς και πλούσιοι άρχοντες της πόλης αφού είχαν ήδη διαλύσει τον στρατό,
υποτίμησαν το Ρωμαϊκό νόμισμα και καταρράκωσαν το ηθικό των πολιτών φτάνοντας τους στην εξαθλίωση. Έφτασαν σε σημείο να τρέχουν στους δρόμους παρακινώντας και παρακαλώντας ακόμη και τους δούλους να πετάξουν τα ασημικά τους από το παράθυρο και να τα μαζέψουν στις πλατείες. Έτσι μόνον θα απέφευγαν την άλωση από τους βάρβαρους Γότθους και τον Αλάριχο που βρισκόταν έξω από τα τείχη.


Όλα αυτά φυσικά έπειτα από μια μεγάλη περίοδο πλασματικής ευημερίας οπού οι πολίτες της Ρώμης θεωρούσαν πως οι βάρβαροι και γενικά όσοι ήταν έξω από τα τείχη της μπορούσαν να ζήσουν και με παντεσπάνι. Όπως νόμιζε και η Αντουανέτα δηλαδή και για όσους δε γνωρίζουν το τέλος της να θυμίσουμε ότι έχασε το κεφάλι της από το πεινασμένο πλήθος. Από την μια μεριά κορόιδευαν λοιπόν τους βαρβάρους και από την άλλη φορούσαν τα παντελόνια τους και πολλοί έκοβαν και τα μαλλιά τους όπως αυτοί, λανσάροντας τα ως νέα μόδα για τους ψηλομύτες Ρωμαίους. Αν σας θυμίζει κάτι αυτό τότε κοιταχτείτε στον καθρέπτη.


Τι είμαι εγώ Αμερικανάκι ??? λέν οι έξυπνοι και την ίδια στιγμή θέλουν να μοιάσουν τον τάδε ξένο τραγουδιστή, χτενίζουν τα μαλλιά τους ανάλογα, τρών χάμπουργκερ, φορούν μπλουτζίν, ακούν αμερικανική μουσική και καπνίζουν μάλμπορο. Αυτό ναι και εγώ το έκανα….… Πως είπατε??? Και είναι υπερήφανοι που κέρδισαν το πρωτάθλημα της Ευρώπης στο ποδόσφαιρο. Τότε μόνον είναι Έλληνες, σήμερα όχι.

Έτσι ήταν και το τέλος της Ρώμης η οποία έδωσε το δικαίωμα στους βαρβάρους ώστε να μπορούν να περιφέρονται στην Αυτοκρατορία και να εγκαθίστανται όπου αυτοί ήθελαν και μπορούσαν. Έπρεπε και αυτοί να ζήσουν τους λαούς τους βλέπεις αλλά κανείς δέν ρώτησε ποτέ τους ευημερούντες πολίτες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας έως ότου ήρθε το πρόβλημα έξω από την Αιώνια πόλη της Ρώμης και τότε οι πολίτες το αισθάνθηκαν.
Από την διαφθορά και την αδιαφορία των αρχόντων μέσα στην ίδια την Ρώμη χάθηκε το κύρος και η δύναμη της πόλης αυτής.


Όταν λοιπόν έφτασαν οι Ούννοι και άλλοι νέοι λαοί στα σύνορα της Αυτοκρατορίας, μη έχοντας την δύναμη να τους αντιμετωπίσουν λόγω των εσωτερικών κυρίως αντιπαραθέσεων, βρήκαν λύση με το να τους πληρώνουν με τόνους χρυσό ώστε να τους αφήνουν ήσυχους. Μέχρι πότε όμως? Κάποτε και ο χρυσός τελειώνει αλλά και η απληστία των άλλων μεγαλώνει και έτσι η σαπίλα που ξεκίνησε από μέσα μεγαλώνει και αυτή μέχρι τελικά να αρχίσουν να πέφτουν κομμάτια.


Εμείς οι Έλληνες ζήσαμε στο πετσί μας πολλούς βαρβάρους αλλά ειδικότερα τους δύο από δαύτους τους γνωρίζουμε πολύ καλά. Μιλώ φυσικά για τους Τουρκμογγόλους και τους Γότθους. Πάλι Γερμανός ήταν και τότε όπως Γερμανός ήταν και το 1940, ο τρελός με το μουστάκι που λέει και ο αθάνατος Βέγγος.


Με ένα μικρό διάλλειμα τετρακοσίων χρόνων από τους ¨φίλους¨ Μογγόλους γυρίσαμε στους Γερμανούς που και αυτοί είναι ¨φίλοι¨ μας που λέει και ο Αρτέμης Μάτσας. Πως γίνεται και είναι πάντοτε ένας βάρβαρος είτε από τον βορά είτε από την ανατολή και κυνηγάει τον Έλληνα σαν κακός δαίμων? Τελικά ο Έλληνας θέλει τον βάρβαρο του ή τον Γερμανό του που λέει και η διαφήμιση?


Πάντως αν θέλετε να μάθετε την συνέχεια της ιστορίας της Ρώμης τότε ανοίξτε και κανένα βιβλίο και μη περιμένετε μασημένη τροφή.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: