Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!!!

ΑΠ' ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! Στη σύσταση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρίαση, με σκοπό να παρέχει συμβουλευτικό ρόλο στην προσπάθεια ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία.

Οι αρμοδιότητες που θα έχει το νέο αυτό συμβούλιο που αποτελείται από τους κ.κ. δημοτικούς συμβούλους Χρ. Ελευθεριάδη (πρόεδρος), Αν. Τελίδη, Χρ. Γιαταγάνα, Χρ. Μάτη, Τρ. Μηταφίδη, Μ. Κωνσταντινίδη, και Ελ. Τζιούτζια, θα είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία και την επαφή τους με την δημοτική ή τις δημόσιες αρχές.
Επίσης θα ασχολείται με την ανάληψη τοπικών πρωτοβουλιών και δράσεων για την προώθηση της ομαλής κοινωνικής ένταξής τους. Τέλος το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών θα συνεργάζεται με το Δήμο για τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

Στο Συμβούλιο θα συμμετέχουν και οι παρακάτω εκπρόσωποι φορέων: Δέσποινα Συρρή, εκπρόσωπος της οργάνωσης «Συμβίωση», Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Φωτεινή Κυριαφίνη, δημοτική υπάλληλος και Ιρίς Χατζινάϊ, εκπρόσωπος του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών «Μητέρα Τερέζα».

Αναπληρωματικά μέλη ορίζονται: Μουχτάρ Φαζλί, εκπρόσωπος της Κοινότητας Αφγανών και Φανή Οφλίδου, εκπρόσωπος του εθελοντικού σχολείου ελληνικής γλώσσας για τους μετανάστες «Οδυσσέας».

stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: