Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Άξιος ο μισθός σου κύριε Λυριτζή! Η κωμική πλευρά του φασισμού…



Η κωμική πλευρά του παρακράτους και του φασισμού.
Από το πρωΐ στο ΣΚΑΙ έβλεπε “επεισόδια” με πολίτες που επιχειρούν να ρίξουν τους φράχτες.

-Όταν έσκασαν τα κουκουλοφόρα φασισταριά, έβλεπε “διαδηλωτές”.
-‘Όταν οι αγανακτισμένοι Έλληνες τους έτρεψαν σε φυγή, τους αποκάλεσε “χρυσαυγίτες”, “ακροδεξιούς” και άλλα γραφικά.
-Όταν οι αγανακτισμένοι Έλληνες συνέχισαν να τους ξυλοφορτώνουν όποτε πήγαν να κάνουν επεισόδια, έβλεπε “ακροδεξιούς εναντίον ακροαριστερών”.
-Όταν τηλεθεατές του ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ την φωτογραφία με ασφαλίτες να μεταφέρουν τα ρόπαλα των “διαδηλωτών” παρακρατικών με τις κουκούλες, ξεροκατάπινε.
-Όταν έσπασε το κέντρο τους από τις καταγγελίες για κουκουλοφόρους με αστυνομικές ταυτότητες, το βούλωσε.

Είναι η κωμική πλευρά του παρακράτους. Ένας Μαντέλης της δημοσιογραφίας που βλέπει και αυτός “ακροδεξιούς” σε όσους κυνηγούν λαμόγια. Θα ήταν ξεκαρδιστικός εάν δεν ήταν φασιστικό εργαλείο.

http://olympia.gr/2011/06/15/%CE%AC%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B5-%CE%BB%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B6%CE%AE-%CE%B7-%CE%BA%CF%89%CE%BC%CE%B9/

Σχόλιο: Θανάσης Γκορδης,
Καβαλιωτης αξιολογος δημοσιογραφος....

Ο Λυριτζής είναι από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα του πως συμβαδίζουν ιδεολογικά σε ζητήματα εθνομηδενισμού, λαθρομεταναστολαγνείας και συγκεκαλυμμένου φιλοαναρχισμού ο νεοφιλελευθερισμός του Αλαφούζου με τη νεοταξική - διεθνιστική - ψευτοπροδευτική αριστερά (στην οποία ανήκει ο ΣΥΡΙΖίτης, ίσως τώρα τού κόμματος του Φώτη Κουβέλη) δημοσιογράφος. Αν συνυπολογιστεί δε και η έλλειψη ελεύθερης έκφρασης των εργαζομένων δημοσιογράφων στα μεγάλα πανελλαδικά κανάλια, οι οποίοι πρέπει να ακολουθούν την "γραμμή" τού (συνήθως διαπλεκόμενου) ιδιοκτήτη μεγαλοεπιχειρηματία ή μεγαλοεφοπλιστή, αντιλαμβάνεται κανείς πώς είτε έτσι (κυρίως έτσι...), είτε αλλιώς, τα παρακάτω που θα διαβάσετε φαντάζουν και είναι απολύτως "φυσιολογικά"...

Υ.Γ. Διαφωνώ κάθετα με το νόημα που προσπαθεί να περάσει το - κατά τα άλλα εύστοχο - κείμενο ότι οι κουκουλοφόροι είναι συνήθως μεταμφιεσμένοι ασφαλίτες ή παρακρατικοί. Όχι. Εκτός ίσως από ελαχιστότατες και μεμονωμένες περιπτώσεις που ενδέχεται να συμβαίνει κάτι ανάλογο, στην συντριπτική πλειοψηφία των καταστροφών κάτω από τις κουκούλες βρίσκονται ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ. Είτε ιδεολόγοι, είτε ψευτοϊδεολόγοι, αλλά ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ - ακροαριστεροί (και όχι "αντιεξουσιαστές", όπως εξωραϊσμένα αναφέρονται ΜΟΝΟ στα ελληνικά ΜΜΕ!).

Δεν υπάρχουν σχόλια: