Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ερώτηση Σάββα Εμινίδη: Τι κρύβεται πίσω από το Κέντρο Ερευνών Οθωμανικής Ιστορίας;

Απευθύνεται στα υπουργεία ΥΠΕΞ, Παιδείας και Πολιτισμού

Πλείστα τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία της Καβάλας από την δημιουργία του Κέντρου Οθωμανικών Σπουδών από το Ινστιτούτο Μωχάμεντ Αλί και το τουρκικό πανεπιστήμιο BAHCESEHIR. Στο οποίο ενεργό ρόλο διαδραματίζει ο καθηγητής Οθωμανικής Ιστορίας Heath W. Lowry με τις γνωστές φιλοτουρκικές τους θέσεις και την προκλητική του στάση για την άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων. Να θυμίσουμε επίσης ότι η λειτουργία του εν λόγω κέντρου έγινε με τις ευλογίες του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος για το σκοπό αυτό είχε επισκεφτεί την Καβάλα το περασμένο μήνα.

Στο θέμα αυτό αναφέρεται με την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Καβάλας Σάββας Εμινίδης π οποίος απευθυνόμενος προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθώς και στον Πολιτισμού και Τουρισμό, θέτει μερικά κρίσιμα ζητήματα τα οποία χρειάζονται διευκρίνιση:

- Έχει εγκριθεί η λειτουργία του «Κέντρου Ερευνών Οθωμανικής Ιστορίας» κι αν ναι από ποιόν δημόσιο φορέα;
- Ποιος ελληνικός φορέας ελέγχει και εποπτεύει τη λειτουργία του και την εκπλήρωση των καταστατικών του στόχων;
- Είναι γνωστές στο Υπουργείο σας οι πηγές της χρηματοδότησης του;
Να σημειώσουμε επιπλέον ότι ο κ. Εμινίδης στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται και στον καθηγητή Οθωμανικής Ιστορίας Ιωάννη Αλεξανδρόπουλο ο οποίος φέρεται να μετέχει στις δράσεις του κέντρου και ο οποίος με επιστολή του στο «Χ» διαψεύδει κάθε ανάμιξη.
http://xronometro.blogspot.com/2011/04/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: