Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΠΕΡΙ ¨ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ¨ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ

Αυτό που πρέπει να καταλάβετε επιτέλους είναι πως αυτός ο χαιρετισμός σε πολλούς ξυπνάει μνήμες του παρελθόντος και επειδή τον χρησιμοποίησε και τον σφετερίστηκε ο Χίτλερ, είναι πλέον ανεπιθύμητος Δεν αμφισβητείτε από τους γνώστες της ιστορίας ότι είναι Σπαρτιατικός απλά είναι θα λέγαμε ¨καμένος¨ και ως εκ τούτου είναι νωρίς να τον επαναφέρουν. Ένα παράδειγμα ακόμα είναι η αλβανική σημαία η οποία είναι η πολεμική σημαία του βυζαντίου και την χρησιμοποιούσε ο λεγόμενος Ισκαντάρ. Πως μπορούν οι χρυσαυγίτες και την κουβαλούν στις πορείες τους? Άλλο ένα παράδειγμα είναι η σημαία της τουρκίας η οποία είναι το έμβλημα των Ναών της Θεάς Αφροδίτης. Θα την κουβαλούσατε ποτέ με αυτό το πρόσχημα? Ελπίζω να αποβάλουμε κάποτε κάποια πράγματα για τα οποία ήμασταν υπερήφανοι κάποτε και εάν θέλουμε να έχουμε υπερήφανους για εμάς απογόνους θα πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι νέο. Το παλιό είναι καλό για να σου δίνει την βάση που χρειάζεται για να κτίσεις πάνω σε αυτό και όχι να αναστηλώσεις κάτι που πολλές φορές έχει ήδη σαπίσει εκ των πραγμάτων λόγο εποχής. Θέλετε ένα παράδειγμα ακόμη? Ο Ηράκλειτος είπε κάποτε πως ΄ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ ΄ και είχε δίκιο ότι τα πάντα κινούνται και τίποτα δεν παραμένει σταθερό. Θα μείνουμε λοιπόν μόνον εκεί? Δεν πρέπει να προχωρήσουμε?


Είπε όμως και κάτι άλλο ¨ο Ήλιος και το φεγγάρι είναι υγρά στοιχεία και πως ανταλλάσσονται μεταξύ τους διότι λιώνουν και ξανασχηματίζονται¨, θα μείνουμε σε αυτό? Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι σας λέω. Σκεφτείτε το λίγο και αναρωτηθείτε αν τελικά θέλετε να μας καταδιώκει μόνον το ένδοξο παρελθόν και να είσαστε υπερήφανοι για κάτι που έκαναν οι μακρινοί μας πρόγονοι η θέλετε να μείνετε στην ιστορία για κάτι που κάνατε εσείς και τους ξεπεράσατε. Άραγε τι θα θέλανε αυτοί από εσάς και τι θέλετε εσείς από τα παιδιά σας. Μάθετε πως οι Σπαρτιάτες έδιναν όρκο με σκοπό να ξεπεράσουν τους προηγούμενους. Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ, ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ "ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ" ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ. ΟΝΤΩΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ. ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΟΜΩΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ. Η ΣΗΜΑΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΕΑΝ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΑΥΤΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΕΘΝΙΚΟ" ΤΟΥΣ ΗΡΩΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΜΑΣ! ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ, ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ, ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ! ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΑΝ! ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ!